Esport Arena Liiga

EA CUP säännöt 15.9.2019

Säännöt (pdf-tiedosto)

ESPORT-talviliigan säännöt voimassa 12.9.2018 alkaen.

ESPORT-liigassa pelataan SSBL:n virallisten kilpailusääntöjen mukaisesti, seuraavin tarkennuksin.

Pelioikeus

ESPORT-liigassa saa pelata ilman Salibandyliiton lisenssiä mutta omalla vastuulla. Suosittelemme kuitenkin liiton vakuutuksen ottamista. Esport Arena ei vakuuta pelaajia, eikä korvaa tapaturmista tai vahingoista aiheutuneita kuluja. Aikuisten sarjassa pelaavien henkilöiden tulee kaikkien olla täyttänyt 15 vuotta. Joukkueen nimissä ilmoittautumisen sarjaan suorittaneen henkilön tulee olla täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt).

Peliaika

Peliaika on 3 x 15 min, juoksevaa peliaikaa. Erotuomarilla on niin katsoessaan oikeus pysäyttää peliaika esim. taktikoinnin estämiseksi. Erätauot ovat n. minuutin mittaiset. Ottelun on päätyttävä tunnin kuluessa otteluohjelmaan merkitystä alkamisajasta, mikäli vuoron ylittäminen ei ole mahdollista. Jos pelin aloitus tai peli venyy, päättää tuomari viimeisen erän pituudesta, jotta peli päättyy ajallaan. ESPORT-liigan otteluissa ei ole aikalisää. Pudotuspelin päättyessä tasan suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) RL-kilpailu kolmella vetäjällä. 

Sarjajärjestelmä

Tulevan kauden tuomariasettelusta vastaa jälleen pitkän linjan salibandymies Kari Ceballos-Purhonen.

Joukkueiden järjestys lohkoissa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi (2), tasapelistä yhden (1) ja tappiosta nolla (0) pistettä. Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä.

1.     Koko sarjan pisteet

2.     Keskinäisten otteluiden pisteet

3.     Keskinäisten otteluiden maaliero

4.     Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

5.     Koko sarjan maaliero

6.     Koko sarjan tehdyt maalit

7.     Arpa

Joukkueille tiedoksi: 

Tulospalvelu:  www.ea-sarjat.fi

EA-talvisarjassa kauden (2018-2019) kevään jatkopelien sääntötarkennukset tulossa vuodenvaihteen jälkeen.  

Päivitetty pelaajaluettelo täytyy antaa erotuomarille aina ennen pelin alkamista. Pelaajaluettelo-pohja löytyy tulospalvelusivustolta sekä niitä on myös hallin kahviossa.  Porteista pääsee sisälle kahviosta saadulla koodilla.

Miten pelataan

Joukkueet on jaettu kuuteen (6) lohkoon. Lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, jonka jälkeen lohkoja päivitetään. Kierroksia tulee kauden aikana neljä ja kauden päätteeksi pelataan vielä pudotuspelit.  

Tilastointi

ESPORT-liigassa suoritetaan tilastointi tulospalvelusivuille. Paikkansapitävän tilastoinnin takaamiseksi joukkueen tulee täyttää jokaiseen ESPORT-liigan otteluun täydellinen pelaajaluettelo, josta käy selville joukkueen nimi, pelaajien etu- ja sukunimet sekä pelinumerot. Pelaajaluettelo tulee antaa tuomarille ennen kunkin ottelun alkua. Toivomme teidän täyttävän pelaajaluettelon ensisijaisesti koneella. Tilastointia koskevat kyselyt osoitteeseen: lasse.heikura@esport.fi

Rangaistukset

Ottelurangaistuksen (OR) saanut pelaaja ei pelaa joukkueen seuraavassa pelissä. Törkeän ottelurangaistuksen (TOR) saanut pelaaja on pelikiellossa automaattisesti joukkueen seuraavassa ottelussa. Lisärangaistuksista päättää ESPORT-liigan jury ja lopullinen pelikiellon pituus ilmoitetaan joukkueen yhteyshenkilölle. Törkeän ottelurangaistuksen käsittelymaksu on aina 50€ ja se laskutetaan rangaistuksen saaneen pelaajan joukkueelta. Maksu on maksettava kahden viikon kuluessa tiedoksisaannista uhalla, että seura voidaan sulkea kilpailutoiminta. 

Mahdollinen sarjasta sulkeminen seuraa, jos:

*       joukkueen pelaajille on tuomittu liikaa punaisia kortteja

*       joukkueen pelaajat ovat aiheuttaneet järjestyshäiriöitä

*       joukkue on aiheuttanut luovutusvoittoja

*       maksut rästissä

Harvoin näitä tapahtuu ja siksi toivomme teidänkin joukkueeltanne yhteispeliä. 

Ottelusiirrot

Ottelusiirtoja on erittäin vaikea järjestää, sillä vapaita peliaikoja on hyvin harvassa ja liigan aikataulu on tiukka.  Mikäli kuitenkin joukkue haluaa perustellusta ja painavasta syystä johtuen siirtää yksittäistä ottelua, tulee sen tehdä ottelusta siirtopyyntö. Tämä tulee tehdä kirjallisesti (lasse.heikura@esport.fi). Kaikki otteluiden siirtoanomukset käsitellään erillisinä tapauksina, emmekä valitettavasti voi taata ottelusiirron onnistumista. Mikäli ottelusiirto hyväksytään, laskutetaan ottelun siirtomaksu 50,-/ottelu siirtoa anoneelta joukkueelta. Sarjan järjestäjällä on oikeus siirtää otteluita, mikäli tilanne sitä vaatii. Sarjan järjestäjän suorittamat ottelusiirrot ilmoitetaan joukkueen yhteyshenkilölle aina henkilökohtaisesti.

Luovutusvoitto

Luovutukset ovat hyvin ikäviä vastustajan kannalta ja toivommekin, että vältätte luovutuksia viimeiseen asti. Mikäli sellainen on kuitenkin edessä niin ilmoittakaa siitä mahdollisimman pian osoitteeseen: lasse.heikura@esport.fi  ja soittamalla/tekstaamalla numeroon 050 4913704. Mikäli ottelu joudutaan perumaan esimerkiksi toisen joukkueen luovuttaessa ottelun, on kenttä vapaana ollessaan paikalle saapuneiden pelaajien käytössä.

Luovutusvoitto on pääsääntöisesti 5–0. Se voi olla myös jokin muu sarjajärjestäjän määräämä tulos, jolloin taktikointi loppupeleissä ei ole mahdollista. Luovutusvoitto kirjataan, jos

1.     jos joukkue ei ilmesty pelipaikalle

2.     jos joukkue myöhästyy vähintään 10min

3.     jos joukkueella on alle 1+5 pelaajaa ottelua aloittaessa

Mikäli ottelu kuitenkin pelataan ilman että kohdat 2 tai 3 eivät toteudu, niin katsotaan vastustajan hyväksyneen vallitseva tilanne ja ottelun lopputulos jää voimaan.

Protestit

Mikäli sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä ilmenee, voi joukkue tehdä niistä protestin. Vastalause on toimitettava kirjallisesti puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä Esport Arenan kassalle. Vastalause tulee perustella tarkoin ja siitä on suoritettava kassalle 100,- suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Protestiasioissa sarjan järjestäjä antaa päätöksensä asianosaisille tiedoksi kymmenen päivän kuluessa sähköpostitse. Sarjan järjestäjän päätöksestä ei voi valittaa.

Tuomari puuttuu

Mikäli on käynyt niin että tuomari ei ilmaannu paikalle niin yhteys erotuomariasettelijaan (Kari Ceballos-Purhonen) 0500 505307 ja samalla ilmoitus asiasta hallin kassalle.  Mikäli emme saa tuomaria paikalle tämän jälkeen niin sali on siinä tilanteessa vapaa molemmille joukkueille ja ottelu tullaan pelaamaan myöhemmin.   

 

 

 

 

 

3-0